De mogelijkheden van witlof op een rijtje

Voldoende groente is natuurlijk van essentieel belang voor onze gezondheid. De gemakkelijkste manier om dit te doen, is natuurlijk door ervoor te zorgen dat je bij iedere avondmaaltijd toch zeker 2 ons groente eet. Witlof is hier een uitstekende groente voor. Het is namelijk ontzettend gezond en je kunt er letterlijk alle kanten mee op. Zo kun je met witlof een heerlijke frisse salade maken voor tijdens de warme zomermaanden, maar wat dacht je van een heerlijk ovenschotel met kaas, prei en allerlei andere heerlijke ingrediënten. Kortom, witlof is een absolute aanrader als het gaan om het eten van groente. Je kunt er namelijk dusdanig veel mee combineren, dat het helemaal niet erg is een het eens een keer vaker te eten.

Hoe bereid je witlof?

Witlof is vanuit zichzelf doorgaan vrij bitter. Echter neemt dat niet weg, dat het een ontzettende frisse groente is. Wel moet je rekening mee houden, dat je niet vergeet om het ‘hart’ van de witlof te verwijderen, want deze zorgt voor een bittere smaak. Eet je zelf nooit witlof, dan is het zeker eens het overwegen waard. Zo kun je bijvoorbeeld wanneer je wekelijks een maaltijdbox laat komen met allerlei verschillende lekkere maaltijden ook eens kiezen uit een heerlijke maaltijd met witlof. Zo kun je ook een vegan box bestellen, aangezien er ook tal van heerlijke gerechten met witlof zijn de maken die geen vlees of andere dierlijke producten bevatten. Kortom, voldoende mogelijkheden dus.

Witlof uit de oven

Je kunt natuurlijk met witlof zoals je reeds hebt kunnen lezen echt alle kanten op. Wel is een witlof recept uit de oven doorgaans toch nog steeds met meest populair. Je kunt ervoor kiezen om de witlof alleen in de oven te doen om het vervolgens een minuut of 20 te laten grillen, maar je kunt er ook voor kiezen om het geheel te bestrooien met kaas, zodat het lekker kan smelten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor witlof met ham en kaas, maar kun je ook rauwe ham en bijvoorbeeld één van de vele andere soorten kaas gebruiken. Ook het gebruik van paneermeel is overigens ontzettend lekker bij het bereiden van witlof. Houd er echter wel rekening mee, dat de bereiding in de oven wat langer kan duren. Wil je hier niet op wachten, dan doe je er verstandig aan om de witlof eerst te koken. Dan hoef je het nog maar een minuut of 15 in de oven te zetten of 200 graden en je kunt al genieten.

Is witlof iets voor mij?

Vind jij witlof misschien niet zo heel erg lekker, dan doe je er goed aan om te beginnen het te proeven met een sausje. Naarmate de tijd vordert, kun je dit reduceren totdat je uiteindelijk alleen witlof lust. Let er wel op, dat wanneer je de wekelijks de goedkoopste maaltijdbox bij je thuis laat bezorgen, je vooraf moet kiezen uit welke maaltijd je graag wilt ontvangen. Zit hier witlof bij, maar is het niet het gewenste recept? Dan kun je er natuurlijk ook altijd zelf nog iets van een sausje aan toevoegen.