Gebakken witlof met spek, ui en aardappelpuree met bieslook. Witlof is verkrijgbaar in de maanden november t/m half april. De ideale maanden voor deze heerlijke gerechten.
[wp_ad_camp_2]
Recept Gebakken witlof met spek en ui, en aardappelpuree
Recept Gebakken witlof met spek en ui, en aardappelpuree met bieslook. Een heerlijkde combinatie
Ingrediënten
Voor de gebakken witlof met spek en ui
- 4 Struikjes Witlof
- 200 Gram Ontbijtspek
- 1 Ui
- Klontje Boter
Voor de aardappelpuree met bieslook
- 1 Kilo Kruimige aardappelen
- 100 Gram Ongezouten roomboter
- 30 Gram Vers gehakte peterselie
- Zout en peper
Bereiding
Aanwijzingen witlof
-
Begin met de witlof te wassen, daarna snij je de onderkant ervan af en snij de stronkjes overdwars doormidden.
-
Daarna snij je het ontbijtspek in blokjes als je spekblokjes neemt hoef je dat natuurlijk niet meer tedoen. Snij de ui fijn.
-
Neem een hapjespan, doe daar het klontje boter in wacht to de boter gesmolten is dan bak je het spek en de ui aan op een middelhoogvuur. Vervolgens doe je de witlof erbij deksels op de pan en bak de witlof tot hij beet gaar is.
-
Als de witlof beet gaar is haal je die uit de pan. Leg de witlof op een bord of schaal en schep vervolgens het spek/ui mengels erover heen.
Aanwijzingen aardappelpuree
-
Kook de ongeschilde aardappelen met een beetje zout gaar. Giet ze daarna af, en pel de schil van de aardappels af. Stamp vervolgens de aardappelen fijn.
-
Maak een klein beetje melk warm, en giet dit bij de aardappels. Daarna voeg je de boter toe, en nog een beetje peper en zout om het op smaak te brengen. Roer dit ales goed door.
-
Als laatste roer je de vers gehakt bielook er door heen.
Vleestip
Gehaktbal van kalfs- of rundergehakt, karbonaatje of heb je liever een stukje vis erbij? Denk eens aan zalm.
Smakelijk eten.
[wp_ad_camp_1]