Quiche met Witlof

Quiche met Witlof

Quiche met Witlof. Ook deze groente kan je uitstekend in een hartige taart gebruiken, waarbij je er wel op moet letten dat het nog fris geel en wit is. Anders wordt het snel bitter.

Recept Quiche met Witlof

Een quiche of hartige taart kun je maken met verschillende vullingen. Voor dit gerecht is de witlof het hoofdingrediënt. Quiche met Witlof is heerlijk.

Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Keyword quiche, witlof
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale Tijd 55 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 670 kcal

Ingrediënten

  • 6 Plakjes Hartige taartdeeg
  • 1 Kilo Witlof
  • 100 Gram Parmaham
  • 3 Eieren
  • Half bosje Koriander
  • 250 Milliliter Slagroom
  • 200 Gram Geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. De witlof kun je in dikke plakken snijden en 10 minuten koken in water. Giet het water dan af en laat de witlof goed uitlekken. De quiche wil je niet soppig hebben, dus laat de witlof echt heel goed uitlekken.

  2. Ondertussen ga je aan de slag met het bedekken van de taartbodem. Leg de plakjes hartige taartdeeg op elkaar en rol het uit met een deegrol. Maak een lap die de taartbodem kan bedekken.

  3. Bedek de taartbodem en zorg dat je ook een mooie brede rand krijgt. Het taartdeeg is soepel en bewerkbaar en je kunt het daarom goed in vorm brengen. Prik als laatste gaatjes in het deeg zodat de bodem niet slap wordt als er vocht opkomt.

  4. Bedek de bodem met de witlof, en verdeel de parmaham over de witlof. De parmaham moet je zodanig verdelen dat je het straks mooi terug ziet op je bord als je grote punten van de quiche snijd.

  5. In een aparte kom kluts je de eieren en voeg je de slagroom er aan toe. De koriander hakje fijn en dit gaat ook in de kom bij de eieren en slagroom. Breng dit op smaak met zout en peper en doe ongeveer de helft van de geraspte kaas in de mengkom. Meng alles goed met elkaar en giet dit over de witlof en parmaham.

  6. Als laatste strooi je de overgehouden geraspte kaast over de quiche. Bak de quiche 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.

  7. De witlofquiche kun je als grote taartpunt serveren met een hoopje groene sla of een heerlijke tomatensalade.

 

Advertentie