Welke wetenschap ligt er achter kruiden?

Veel mensen gebruiken alleen maar kruiden omdat het meer smaak aan hun eten geeft en ze dat lekker vinden. Maar je hoeft kruiden niet alleen te gebruiken voor het bereiden van je eten, je kunt het namelijk ook gaan toepassen met de intentie om jezelf beter te gaan voelen. Kruiden hebben namelijk een positieve werking op het menselijk lichaam. Hieronder vertellen we je welke wetenschap er achter kruiden ligt.

Basilicum

Vooral in Italiƫ zijn ze dol op basilicum, vooral omdat ze het zo lekker vinden. Maar basilicum kan ook worden gebruikt bij het bestrijden van infecties, dit komt door de verbindingen die basilicum verbind. Een van die verbindingen is bijvoorbeeld eugenol.

Kurkuma

Je hebt ook nog een andere kruid die je kan helpen, namelijk kurkuma. In kurkuma zit namelijk curcumine, het is nog niet volledig bewijzen, maar studies suggereren dat deze curcumine kan helpen met ontsteking gerelateerde aandoeningen. Mocht je nog op zoek zijn naar kurkuma om je kruidenkastje mee aan te vullen, kijk dan eens bij De Kruidenbaron. Daar vind je ook De Kruidenblog, hier vertellen ze allemaal handige feitjes over kruiden.

Rozemarijn

Een andere kruid die veel gebruikt wordt in het eten is rozemarijn, er is namelijk een potentiƫle mogelijkheden om de cognitieve functies te verbeteren. Je hebt bijvoorbeeld rozemarijnolie, het inademen hiervan kan eventueel de concentratie en het geheugen verbeteren. Ze denken dat dit het geval is, omdat er in rozemarijn cineool zit wat de hersenactiviteit stimuleert.

Gember

Als laatste hebben we ook nog gember, als je misselijk bent, dan wordt er misschien wel eens gezegd dat je een beetje gember moet nemen. Naast dat het kan helpen met de misselijkheid kan het ook helpen met ontstekingen. Dit komt omdat gember gingerolen in zich hebben, dit wordt ook veel gebruikt in ontstekingsremmende medicijnen.

Kruiden zijn niet alleen heel lekker om te verwerken in je eten, maar het kan ook nog eens goed voor je gezondheid zijn. Zo heb je bijvoorbeeld basilicum, die kan worden gebruikt om infecties te bestrijden. Kurkuma is ook een handig kruid, waarbij studies suggereren dat het kan helpen met ontsteking gerelateerde aandoeningen. Verder heb je ook nog rozemarijn, er wordt gezegd dat als je ruikt aan rozemarijnolie, je beter kunt concentreren en dingen kan onthouden. De laatste kruid is gember, deze kruid staat bekend om misselijkheid weg te halen en te helpen bij ontstekingen vanwege de gingerolen.