Witlof Ham Kaas

Witlof Ham Kaas

Witlof ham kaas wordt wel gezien als één van de lekkerste witlofrecepten, en is een recept dat erg geliefd is, en bovendien ook nog eens een recept dat erg makkelijk is klaar te maken.

Witlof ham kaas is ook een gerecht dat je, buiten natuurlijk de witlof, geheel naar eigen wensen kunt invullen, alhoewel het standaardrecept witlof ham kaas uitgaat van achterham of schouderham, en jong belegen kaas.

[wp_ad_camp_2]

Witlof Ham Kaas

Witlof ham kaas kun je vanzelfsprekend ook met andere hamsoorten en kaassoorten maken, precies zoals je dat zelf wilt.

Bovendien kan je dit gerecht ook combineren met andere recepten en gerechten, bijvoorbeeld met gebakken aardappelen, gekookte aardappelen en een lekker stukje vlees, zoals bijvoorbeeld een lekker biefstukje.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword witlof ham kaas
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 104 kcal

Ingrediënten

 • 8 Dunne Stronkjes Witlof
 • 8 Plakken Ham
 • 8 Plakken Kaas
 • 25 Gram Boter

Bereiding

 1. Allereerst de oven voor verwarmen op 200 graden.

 2. De witlofstronkjes schoonmaken, vieze bladeren verwijderen en een stukje van de voet afsnijden.

  Eventueel kan je de witlofstronken nog even koken, maar hierdoor wordt de smaak wat anders. Koken is dan ook voor het gerecht niet echt nodig! Wil je persé de witlof koken, kook deze dan niet te lang, max 15 minuten. Goed laten uitlekken.

  Kook je de witlof niet, dan is de bereidingstijd een stuk korter. Bovendien is de witlof zelf wat vaster, en minder glibberig.

 3. Wikkel de stronken in eerst de ham, en daarna in de kaas. De volgorde van ham en kaas kan overigens ook precies andersom, maar de ham verbrand wat sneller.

 4. Leg de ingewikkelde witlofstronkjes in een overschaal, die je vooraf met wat boter of olie hebt ingesmeerd.

 5. Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en bak de witlof ham kaas in ongeveer 10 tot 15 minuten. Heb je de witlofstronkjes gekookt, dan volstaat een baktijd van vijf minuten.

Opmerkingen - Tips

Denk er om bij het serveren, dat zowel de schaal als de groente erg warm zijn.

[wp_ad_camp_1]