Witlof roerbakken. Roerbakken is, mits goed toegepast, een gezonde manier om groenten klaar te maken, waarbij je bovendien een lekkere maaltijd op tafel kunt zetten, die je ook nog eens iedere keer op een andere manier klaar kunt maken.
Dat witlof een veelzijdige groente is, dat wist je natuurlijk al, en dus kan je ook roergebakken witlof op verschillende manieren klaar maken.
[wp_ad_camp_2]
Witlof roerbakken
In dit recept voor witlof roerbakken, gebruiken we ingrediënten als kaas en ham, die vaker in combinatie met witlof worden gebruikt.
Ingrediënten
- 4 Stronken Witlof, dit mogen grote stronken zijn
- 100 Gram Schouderham of achterham
- 1 Eetlepel Zachte en romige kruidenkaas
- 100 Gram Geraspte belegen kaas
- 100 Gram Cashewnoten, of andere noten
- 1 Scheut Goede olijfolie
Bereiding
-
Witlof schoonmaken, en ontdoen van de pit, het bittere gedeelte bij de voet. Snij de witlof vervolgens in middelgrote stukken.
-
Scheut olijfolie in wok of pan gieten, witlof er bij doen, en op middelhoog vuur roerbakken totdat de witlof goed warm is.
-
Geraspte kaas en stukjes ham er bij doen, en blijven roeren.
-
Bak de witlof overigens niet te lang. Dat kan je makkelijk controleren. Zodra er vocht in de pan komt, uit de witlof, is de witlof goed roerbakken.
In dat geval eerst even afgieten.
-
De lepel kruidenkaas er bij doen, alsmede de cashewnoten, en nog even kort het geheel doorroeren.
Opmerkingen - Tips
Wil je de roergebakken witlof nog lekkerder maken, kan je er eventueel ei bij serveren, en gebakken aardappels, met ham en overbakken met kaas.
Een lekker wijntje maakt deze maaltijd af.
In plaats van ham, kan je ook een speksoort gebruiken, gebruik bijvoorbeeld eens Oostenrijkse spek.
Overigens kan je natuurlijk ook andere ingrediënten gebruiken, zolang deze maar roergebakken kunnen worden, en de smaak van de witlof niet verstoren.
Probeer rustig eens bepaalde ingrediënten uit, en laat daarbij je eigen smaak de keurmeester zijn.
[wp_ad_camp_1]