Gebakken witlof met ui en spek

Gebakken witlof met ui en spek

Gebakken witlof met ui en spek is een variant op het andere recept, maar dit gerecht heeft toch weer een eigen smaak. Lekker afwisselen dus.

[wp_ad_camp_2]

Recept Gebakken witlof met ui en spek

Gebakken witlof met ui en spek is ideaal om voor de lunch voor te bereiden of als bijgerecht voor bij je stukje vlees.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword spek, ui, witlof
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 580 kcal

Ingredi├źnten

  • 400 Gram witlof
  • 1 ui
  • 200 Gram spekblokjes
  • peper en zout

Bereiding

  1. Witlof is een groente die vaak onderschat wordt. Witlof is rijk aan smaak en kun je verwerken in veel verschillende gerechten. Vaak wordt het gekookt en met aardappels geserveerd als oer-Hollandse kost. Witlof kun je echter ook rauw verwerken in salades of juist bakken met wat ui en spek.

  2. Rauwe witlof smaakt vaak bitter en gekookt heeft het ook nog de bittere smaak in zich. Gebakken witlof heeft echter een hele andere smaak. Vooral als je het combineert met ui en spek. Gebakken witlof met ui en spek is daarom een leuk recept om eens uit te proberen.

  3. Was de witlof en snij de witlof in reepjes. Maak de reepjes smal omdat je in dit gerecht de witlof meteen bakt en niet eerst voorkookt. Gebakken witlof geeft een heerlijke zoete smaak maar het moet wel snel kunnen garen.

  4. De ui kun je snipperen of in halve ringen snijden. Het is maar net wat jij het lekkerst vind. Voor de kleur kun je er zelfs voor kiezen om een rode ui of een sjalot te nemen.

  5. Bak in een pan de spekblokjes krokant. Als de spekblokjes mooi bruin zijn doe je de ui erbij. De pan kan op een hoog vuur en zorg dat je er continue bij bent om de spekblokjes en ui in de gaten te houden.

  6. De witlof doe je er als laatste bij. Bak dit eveneens op een hoog vuur met de spekblokjes en ui. Na 15 minuten moet het geheel wel goed gebakken zijn en kun je het op smaak brengen met zout en peper.

[wp_ad_camp_1]