Witlofsalade

Witlofsalade

Een witlofsalade is een frisse manier om witlof klaar te maken, en is dan ook meer dan het aanraden waard. Daarbij komt de smaak van de groente goed tot zijn recht, en daardoor ontstaat een krachtige smaak in combinatie met de overige ingrediënten, natuurlijk mede afhankelijk van welke andere ingrediënten je voor de witlofsalade gebruikt.

Belangrijk is wel, dat je geen grote witlofstronken gebruikt, omdat deze vaak ietwat bitter zijn. Dunne witlofstronken zijn het beste, en smaken het lekkerste.

Witlofsalade

Er is niet één vast recept voor de witlofsalade. Is witlof een veelzijdige groente, zo veel variaties kan je ook bedenken voor een salade met witlof.

Vaak worden ingrediënten gebruikt als ei, walnoten, ham, kip en natuurlijk wat zoetzure appels. Door deze ingrediënten krijg je een frisse salade, die niet alleen in de warme zomermaanden erg lekker is, maar ook in de andere seizoenen.

Witlof, of een witlofsalade, wordt immers ook vaak gebruikt gedurende de feestdagen, zoals bijvoorbeeld met Kerstmis.

Overigens kan je natuurlijk ook een salade maken met andere ingrediënten, geheel naar je eigen smaak.

Course Salade
Cuisine Nederlands
Keyword Witlofsalade
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 120 kcal

Ingrediënten

  • 8 Stronken Witlof
  • 2 Eetlepels Mayonaise
  • 3 Eetlepels Yoghurt
  • 1 Theelepel Suiker
  • 1 Theelepel Kerriepoeder
  • Snufje Zout
  • 1 Appel In stukjes gesneden.
  • Handje Rozijnen of Krenten

Bereiding

  1. Witlof schoon maken, in smalle reepjes snijden, of in stukjes.

  2. Sausje maken van mayonaise en yoghurt. De kerrie, suiker en het snufje zout er doorheen mengen.

  3. Stukjes appel, witlof, en rozijnen of krenten goed door elkaar mengen, en vervolgens het sausje er doorheen mengen.

Opmerkingen - Tips

Eventueel kan je nog wat gehakte walnoten toevoegen, of een in stukjes gesneden gekookt ei. Wil je dit gerecht op een andere manier klaarmaken met ander fruit, dan kan je eigen alle soorten fruit gebruiken, mits niet te nat. Nat fruit goed laten uitlekken.

Advertentie