Witlofschotel met Gehaktballe

Witlofschotel met Gehaktballetjes

Witlofschotel met Gehaktballetjes is zowel een beetje hartig, als een beetje zoet door de toegevoegd honing. Een heerlijk gerecht, en eens wat anders.

Witlofschotel met Gehaktballetjes

Voor de witlofschotel met gehaktballetjes heb je kruimige of bloemige aardappelen nodig. Deze soort smaakt beter voor o.a. aardappelpuree en stamppot.

Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Keyword gehakballetjes, witlof
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 388 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Kruimige aardappelen
  • 750 Gram Witlof
  • 350 Gram Gehakt
  • 50 Gram Boter
  • 1 Eetlepel Honing
  • 1 Ui
  • 1 Theelepel Kerriepoeder
  • 200 Gram Crème fraîche
  • 75 Gram Geraspte kaas
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Kook de aardappelen en stamp deze fijn. Om er een puree van te kunnen maken gebruik je wat kookvocht van de aardappelen. Breng de aardappelpuree op smaak met zout.

  2. De witlof snij je in reepjes en kook je kort. Zorg ervoor dat ze beetgaar zijn. Giet ze vervolgens af en laat de witlof afkoelen.

  3. Verhit een pan en snipper de ui. Doe de boter in de pan en bak de ui. Als de ui gebakken is doe je de reepjes witlof erbij en bakje deze met de ui.

  4. Ondertussen maak je van het gehakt gehaktballetjes. Probeer de balletjes zo klein mogelijk te maken. Dat is lekker voor in het gerecht. Bak de gehaktballetjes met de ui en witlof. Als de gehaktballetjes gebakken zijn breng je het op smaak met zout en peper en doe je de kerriepoeder erbij. Haal de pan van het vuur en voeg dan pas de eetlepel honing toe.

  5. Je kunt nu de witlofschotel met gehaktballetjes opmaken. Doe het de witlofreepjes met gehaktballetjes ion een ruime ovenschaal. Verdeel de witlofreepjes en gehaktballetjes gelijkmatig over de schaal. De aardappelpuree kun je erboven verdelen. Verdeel de aardappelpuree gelijkmatig over de ovenschaal en zorg dat je ook de randen netjes afwerkt.

  6. De crème fraîche gaat bovenop de aardappelpuree. Verdeel ook de crème fraîche gelijkmatig over de schaal. Tot slot strooi je de geraspte kaas over de crème fraîche en kan de witlofschotel met gehaktballetjes in de oven.

  7. Bak de witlofschotel met gehaktballetjes 20 minuten in de oven op 200 graden. Laat de witlofschotel met gehaktballetjes minstens een half uur afkoelen voor je het opdient.

Advertentie