Witloftaart

Witloftaart

De Witloftaart uit dit recept is een compleet andere manier om witlof te gebruiken.

Geheel anders als je zult kennen van de witlofsalade, of met ham en kaas uit de oven.

 

Witloftaart

Voor de witloftaart kun je beter geen grote struiken witlof gebruiken. Beter zijn wat kleinere, en al helemaal geen groene. Daardoor zal de smaak van de groente namelijk meer bitter zijn.

Het gerecht zal bij iedereen in de smaak vallen, dus ook bij kinderen, die natuurlijk taart altijd lekkerder zullen vinden.

Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 580 kcal

Ingrediënten

  • 2 Eetlepels Boter
  • 1 Sjalotje
  • 3 Aardappelen
  • 3 tot 4 Struikjes Witlof
  • 1 Deciliter Creme fraiche.
  • 3 Eieren
  • 1 Eetlepel Roomboter
  • 2 tot 3 Eetlepels Geraspte kaas
  • 5 tot 6 Bladen Bladerdeeg
  • Snufje Kerriepoeder
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.

  2. Aardappels schillen en gaar koken. Snij de aardappels als ze gekookt zijn in schijven.

  3. Maak het sjalotje schoon, en snipper deze zo fijn mogelijk, en snij de witlof in stukjes. Niet te groot.

  4. Bak de spekjes in boter, voeg het fijn gesneden sjalotje er bij, en de witlof. Even vijf minuten laat doorbakken, terwijl je de deksel op de pan doet. Zo stoomt de groente mooi zacht.

  5. Bekleed een ovenschotel met de bladerdeegbladen, leg daarop de aardappelschijven, laat spek en witlof uitlekken, en doe dit vervolgens in de ovenschaal.

  6. Klop de eieren los, doe de creme fraiche erbij, de kerrie, zout, peper en de kaas, en daarna nog even doorroeren.

  7. Giet dit geheel over de taart. Plaatst daarna de taartvorm in de oven.

  8. Bak de witloftaart in ongeveer 25 minuten.

Opmerkingen - Tips

Heerlijk met een verse en frisse salade, bijvoorbeeld met tomaatjes en andere frisse zomergroenten. Maar je kunt natuurlijk ook variëren met andere bijgerechten, en zo de maaltijd nog spannender maken.

Advertentie